Főoldal » Programok »Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark

Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark

Az emlékpark az ősi magyar kultúra és ezen belül is a honfoglalás korának bemutatására létesült.

5 fő részből áll: Rotunda, Monostor, Skanzen, Nomád Park, Csete-jurták. Mellettük számos szobor, emlékmű található az emlékparkban, például a híres Árpád kútja, vagy a történelmi szoborpark.

Ópusztaszeren 1896-ban emelték az Árpád-emlékművet a honfoglalás 1000. évfordulója alkalmából. Ezzel kezdődött az emlékpark viszontagságos, de egyúttal szép története, melynek során apránként egyre több emlékmű és épület emelkedett a területén. Itt kapott helyet a szegedi nagytáj paraszti kultúráját bemutató skanzen és a fő látványosság, Feszty Árpád A magyarok bejövetele című monumentális körképe is Ópusztaszeren talált otthonra. A híres körképfestmény a Rotunda kör alakú épületének közepén álló pódiumról tekinthető meg. A magyarok Kárpát-medencébe való bejövetelét hat jelenetben mutatja be, melyek egymás mellé helyezve végigfutnak a köríven. A festmény előtt műterepet alakítottak ki, így fokozva a vizuális hatást. Kérésre több nyelven is meghallgatható az ismertető szöveg.

További információkért kérjük, tekintse meg a www.opusztaszer.hu honlapot, vagy felveheti velünk a kapcsolatot az info@glorius.hu címen, illetve a recepción munkatársaink személyesen is rendelkezésére állnak.

Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark
  • 14.900 Ft / fő / éjtől
    Alföldi kiruccanás 2021

    Foglalás tovább
  • Mégtöbb ajánlat
    Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt!
    Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat! Gyors ajánlatkérés