Grand Hotel Glorius Makó
Főoldal / Hírek, aktualitások / Már a nyarat idézi a Glorius új étlapja

Már a nyarat idézi a Glorius új étlapja

2022. 05. 01. Szabó Anita

Friss, üde ízek és letisztult választék jellemzi az a’la carte kínálatot, amelyet május 3-ától bárki megkóstolhat.

Már a nyarat idézi a Glorius új étlapja

A makói négycsillagos szálloda étterme már a nyárra hangolja vendégeit: egy teljesen megújult ételsort ajánl vendégeinek májustól. – Igyekeztünk a szezonalitást a kreativitásunkkal ötvözni; a fogásokban a halak, a szárnyas ételek, a gyümölcsök és a friss saláták kerültek előtérbe. A harmóniát és az egységességet megőrizve törekedtünk a változatosságra. Szeretnénk, ha mindenki megtalálná az új kínálatban is a kedvencét, tehát a hagyományos ízvilágot előnyben részesítők éppúgy, mint az újdonságot kipróbálók. Gondoltunk a vegetáriánusokra és különböző érzékenységgel élőkre is az összeállításnál – avatott be a Grand Hotel Glorius chefje.

Román Zoltán elmondta, egy hosszabb tervezési folyamat előzte meg az étkek összeállítását, amelyben figyelembe vették vendégeik visszajelzéseit és saját tapasztalataikat is. A konyhafőnök elárulta, hogy folyamatosan figyelemmel kísérik a trendeket és mivel azt tapasztalták, hogy sokan nyitottak rá, ezért bátran kísérleteznek is. – Előételek közé felkerült a grillezett garnélarák különféle cékla textúrákkal, illetve a narancsos-kakukkfüves csirkemáj lilahagyma chutney-val. A hagyományos és kedvelt leveseket is újragondoltuk, ezúttal szarvasgulyást, tanyasi gyöngytyúkot és makói fokhagymakrémet ajánlunk a görög joghurtos eperkrém mellett – tájékoztatott a konyhavezető, aki a tészták közül többek között Nameko gombás mártással álmodott meg grillezett lazac szeleteket és mediterrán zöldséges gnocchit pikáns paradicsommártással.

A főételek kapcsán megtudtuk, a töltött és göngyölt húsok mindig nagyon népszerűek, így a Glorius fantázianevű baconos, fokhagymás tejfölös, sajtos, paprikás összeállítás várhatóan nagy érdeklődésre számíthat majd, csakúgy, mint a mediterránra hangolt csirkerolád. A rántott camembert ezúttal sem maradhatott ki, most diós bundában került fel az étlapra, a sous vide cigánypecsenye és az állandó kedvenc borjú bécsi mellett. Természetesen halas ételeket is megtalálhatók a nyári választékban; a mandarinpezsgőben marinált lazac mellett a harcsa cordon bleu is kóstolásra váró finomság lesz. A desszerteket illetően pedig az almás Gundel palacsinta, a citromos sajttorta és csokoládé szuflé csábít mindenkit kipróbálásra.

Az étlap újítása, hogy a főételekből kikerültek az ajánlott köretek és a vendégek a saját ízlésük szerint dönthetik el, mivel kívánják elfogyasztani az adott fogást. A Grand Hotel Glorius étterme ezzel is szeretne nagyobb szabadságot és otthonosabb érzést biztosítani; a kulináris élményt pedig továbbra is ízléses tálalással és a megszokott színvonalas kiszolgálással fokozni.

forrás: makohirado.hu

Ajándékozzon élményt

Lepje meg szeretteit ajándékutalvánnyal!

Részletek