Főoldal » Programok »József Attila Múzeum, Skanzen és Espersit-ház

József Attila Múzeum, Skanzen és Espersit-ház

A makói József Attila Múzeum állandó kiállításai: Küzdelmes évszázadok - várostörténeti kiállítás; Galamb József és a Ford T-modell. Skanzen: kovács-bognár és asztalos műhely, Espersit-ház: József Attila, Juhász Gyula és Móra Ferenc makói vonatkozású emlékei.

A József Attila Múzeum, Makó város múzeuma, melyet 2008-ban újítottak fel, így egy modern épületben fogadja a látogatókat. Itt tekinthető meg a Makó városának 300 éves történetét bemutató „Küzdelmes évszázadok” várostörténeti kiállítás. Ez korabeli dokumentumok és tárgyak segítségével mutatja be a város múltját, sokszínű kultúráját a török pusztítás utáni újjátelepüléstől a rendszerváltásig. Működőképes Ford T-modellel tiszteleg az egykori tervező, Galamb József előtt, aki a város szülötte volt. Pulitzer Józsefre, a világhírű amerikai laptulajdonosra makói származásának dokumentumai emlékeztetnek. A 19–20. század fordulójának piacát, a Történelmi arcképcsarnokot (ősgalériák, képgyűjtemények) is megtekinthetik.

A múzeumhoz kapcsolódó Espersit-ház, a múzeum irodalmi kiállítótere. Régen, gimnáziumi évei alatt ebben az épületben lakott József Attila költő Dr. Espersit János ügyvéd pártfogoltjaként.

A Múzeum udvarán helyet foglaló épületegyüttest (bár nem önálló szabadtéri néprajzi múzeum) skanzennek nevezik, hiszen a tágas tér, a paraszti gazdaság épületei, valamint a kiállított gazdag néprajzi anyag alapján önálló, kerek egységnek tekinthető.

További információkért tekintse meg a www.muzeum.mako.hu honlapot, illetve felveheti velünk a kapcsolatot az info@glorius.hu címen, továbbá a recepción munkatársaink személyesen is rendelkezésére állnak.

József Attila Múzeum, Skanzen és Espersit-ház
  • 14.900 Ft / fő / éjtől
    Alföldi kiruccanás 2021

    Foglalás tovább
  • Mégtöbb ajánlat
    Kérje ajánlatunkat egyszerűen pár pillanat alatt!
    Legkésőbb 24 órán belül elküldjük Önnek személyre szabott árajánlatunkat! Gyors ajánlatkérés